Digitale lydbøger er fremtiden

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/chrlar/Websites/nugurt.dk/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/chrlar/Websites/nugurt.dk/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/chrlar/Websites/nugurt.dk/includes/unicode.inc on line 311.

Efter nogen tøven er vi nu ude med “Viljen til magten” som lydbog på CD og som mp3, selv om bogen har været tilgængelig som download både fra vores DiGibutik og fra Bibliotekernes NetLydBog. Det skyldes ganske enkelt, at omkostningerne ved at sælge et sæt på 8 CD-er til 10 timer er så høj, at vi nærmest sætter penge til på herlighederne. Vi synes dog, at bibliotekerne og andre skal have chancen for at inkludere romanen i deres samlinger. Dette mere end understreger, at de digitale medier er i færd med at slå de analoge ned, for min kalkule gælder jo også for store forlag, hvis omkostninger er lige så høje (eller højere).

Mon lydbogsmarkedet virkelig kan vokse, før alle er parate til at downloade? Salget af lydbøger for romanen Holger er altovervejende gået til bibliotekerne, mens tusinder har downloaded de gratis podcast-versioner.

Der kan vist ikke være megen tvivl om, at vandene skilles omkring de digitale formater – og ikke mindst omkring prisen. Nugurt forsøger sig med gratis som sin pris på digitale versioner, og det har medført solid opmærksomhed og indkomster fra affødte aktiviteter (som konsulentvirksomhed).